ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/KESTEREN – Bestuurders van de gemeenten in de Bommelerwaard en de zes andere gemeenten van de Regio Rivierenland hebben deze week een overleg met Emile Roemer over de problemen rond arbeidsmigranten en corona. Roemer staat aan de leiding van het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten, dat donderdag een werkbezoek aan de regio brengt.

Roemer bracht recent een eerste rapport uit namens het team. Daarin concludeert hij dat grote aantallen arbeidsmigranten in één woning niet langer kan. Daar is wat hem betreft maar één oplossing voor mogelijk en dat is ingrijpen op zo kort mogelijke termijn. Het Aanjaagteam is begin mei ingesteld door minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Doel van het team is om op regionaal niveau tot oplossingen en maatregelen te komen om arbeidsmigranten te beschermen tegen corona. Daarvoor bezoeken Roemer en zijn mensen diverse regio’s waar veel arbeidsmigranten werken.

Overleg achter gesloten deuren

Aan het overleg, dat 18 juni in Kesteren wordt gehouden, nemen ook de Gelderse gedeputeerde Peter Kerris en mensen van de GGD Gelderland-Zuid, de Waardenburgse uitzendorganisatie VDU, vakbond FNV en twee arbeidsmigranten deel.

Na het overleg achter gesloten deuren van ruim twee uur gaan Roemer, gedeputeerde Kerris en de voorzitter van het regionaal overleg arbeidsmigranten, wethouder van Neder-Betuwe Nees van Wolfswinkel, in Kesteren een plek bezoeken waar arbeidsmigranten zijn gehuisvest.

Bron: BD.nl