Gedeputeerde biedt excuses aan voor kaart van 'Stroe City'

STROE – Gedeputeerde Peter Kerris heeft woensdag excuses aangeboden voor de kaart van ‘Stroe City.’ Dat deed hij aan de gemeente Barneveld en de inwoners van Stroe.

Op die kaart stonden 25.000 huizen getekend, het dorp heeft nu 1600 inwoners. Die kaart was volgens de provincie bedoeld om het gesprek aan te gaan, maar zorgde juist voor veel onrust. Zeker omdat Stroe ook de plek was voor het grote boerenprotest. De link met stikstof was snel gelegd. Het college benadrukte woensdag dat het plan definitief van de baan is.


‘Verschillende scenario’s’

“Wij hebben die kaarten uitgewerkt als verschillende scenario’s. Die dienen als inspiratie voor het gesprek. En een van de scenario’s op een van de kaarten was Stroe City”, zegt gedeputeerde Peter Kerris. “Er was ook een ander scenario, met Vallei-Oost als beste landbouwgebied. In dat scenario komt er geen huis bij, maar dat verhaal werd niet opgepakt.”
Gedeputeerde Kerris zegt sorry voor het zogenoemde ‘Stroe City’-kaartje.
 
De kaart werd ingetrokken. Dat was volgens Kerris de enige keuze na de ontstane onrust. “We moesten klip en klaar duidelijk maken dat die kaart geen onderdeel meer was van het gesprek”, aldus Kerris.