Wat een mooie campagne was dit en wat een mooi resultaat! We voelden de energie en het enthousiasme. Op straat, op de markten en in al die wijken waar we met al die mooie mensen hebben ontmoet en gesproken. De stemmen zijn geteld en burgemeester Ahmed Marcouch maakte officieel bekend dat de PvdA 5 zetels heeft in de Provinciale Staten van Gelderland.

In Gelderland ging 58% van de kiezers stemmen. De PvdA heeft daarvan 77.931 stemmen gekregen, dat is bijna 8.000 meer dan bij de verkiezingen 4 jaar geleden. Op dit moment betekent dat een zetel voor de eerste vijf kandidaten op onze lijst: Peter Kerris, Marilyn A-Kum, Mehmet Sahan, Fokko Spoelstra en Karin Jeurink. De nieuwe Statenleden worden donderdag 28 maart geïnstalleerd.

We gaan ons volop inzetten voor meer zekerheid voor álle Gelderlanders komende jaren. Zodat iedereen zeker kan zijn van een betaalbaar huis, een leraar voor de klas, goed werk, een bereikbare en duurzame provincie en een eerlijke toekomst. Wij hebben er heel veel zin in! Gelderland bedankt voor je stem!

Bron: PvdA Gelderland