ARNHEM – Zeker 1500 personeelsleden van 69 bedrijven hebben gebruik gemaakt van geld van de provincie Gelderland om in tijden van corona aan het werk te blijven. De noodsteun is bijvoorbeeld benut om de bedrijfsvoering aan te passen en medewerkers om of bij te scholen.

Door de coronacrisis zijn veel sectoren plat komen te liggen, denk aan de horeca en de detailhandel, en staan banen op de tocht. ,,Vooral kleine en middelgrote bedrijven hebben moeite de veranderingen het hoofd te bieden’’, zegt gedeputeerde Peter Kerris, die gaat over de arbeidsmarkt in Gelderland.

In mei vorig jaar stelde de provincie daarom een bedrag van 1,5 miljoen euro beschikbaar onder de noemer ‘Smart-Covid 19’, buiten de landelijke steunmaatregelen om. Ondernemers konden 25.000 euro aanvragen voor een plan van aanpak om hun personeel aan het werk te houden of bedrijfsprocessen te verbeteren. En dat hebben tientallen van hen dus gedaan, laat de provincie nu weten.

Blij met bijdrage in ‘moeilijke tijd’

Het doel was onder meer werkplekken te behouden en mensen ‘duurzaam’ inzetbaar te maken met om- en bijscholing. In drie van de vijf gevallen werd dat laatste met het beschikbare geld gedaan.

Gedeputeerde Kerris bracht vrijdag een digitaal bezoek aan twee Gelderse bedrijven die gebruik hebben gemaakt van de financiële hulp, waaronder VB-Airsuspension uit Varsseveld. Dat ontwikkelt luchtvering voor bedrijfswagens, ambulances en campers. Kerris laat weten er blij mee te zijn dat de provincie bedrijven in deze ‘moeilijke tijd’ kan helpen.

Bron: de Gelderlander