Jan Markink geridderd bij vertrek uit Gelders college

Vertrekkend gedeputeerde Jan Markink is woensdag geridderd. De VVD’er vertrekt na 12 jaar als gedeputeerde. Hij had voor de verkiezingen al aangegeven dat hij zou stoppen.
 
In totaal was Markink 36 jaar actief in de politiek, als raadslid en wethouder, Statenlid en gedeputeerde. Woensdag werd er afscheid genomen van het Gelders college. Naast Markink vertrekken ook Jan van der Meer en Peter van ’t Hoog vrijwillig. Peter Kerris stopt omdat de PvdA niet meedoet in het nieuwe college.

‘Heel trots’

Peter Drenth en Helga Witjes gaan door, de nieuwe club wordt woensdagmiddag geïnstalleerd. Woensdagochtend werd afscheid genomen van de oude ploeg. Daarbij werd Markink benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. “Ik ben heel trots, maar dat straalt op de hele provincie af. Ik kan dingen niet alleen, ik zie het als waardering voor de hele provincie”, zegt Markink.
Over zijn vertrekt zegt Markink dat het ‘wel even schakelen is’. “Ik vind dat ik het mooi heb afgesloten. Het is een mooie dag, ik geniet hiervan, maar het is een dag met een lach en een traan.”
Vertrekkend oud-gedeputeerde Peter Kerris had een bord meegenomen voor zijn opvolger: Dirk Vreugdenhil. Een poster van de overleden PvdA’er Jan Schaefer met de tekst ‘in geouwehoer kan je niet wonen.’