ARNHEM – Gedeputeerde Josan Meijers wil ook na de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2015 weer gedeputeerde worden.

Dat meldt de PvdA. Meijers (59) komt op de symbolische, laatste plaats op de kandidatenlijst, als lijstduwer. Meijers woont in Tiel heeft ruimte, water, wonen en buitenlandse betrekkingen in haar portefeuille.

Josan Meijers werd pas twee jaar geleden gedeputeerde in Gelderland. Zij volgde in november 2012 Co Verdaas op, die op dat moment staatssecretaris Landbouw zou worden.

Conceptlijst

Lijsttrekker voor de PvdA is Peter Kerris (29) uit Nijmegen. Op plaats 2 en 3 van de conceptlijst staan de zittende Statenleden Anna-Lena Henin (36, Silvolde) en Piet Wanrooij (57, Arnhem). Op nummer 4 is de eerste nieuweling geplaatst: Karin Jeurink (38, Zutphen). Fokko Spoelstra (48) is nummer 5, hij is voormalig wethouder van Apeldoorn. De complete kandidatenlijst staat op de website van PvdaGelderland.

Ledenvergadering

Op 20 december 2014 beslist de ledenvergadering over het voorstel. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op woensdag 18 maart 2015.

Bron: Omroep Gelderland