Opstartbonus voor jongeren in de Achterhoek

Een jobcoach, studiemateriaal, een cursus of een proefplek bij een bedrijf. Jongeren in de Achterhoek kunnen hiervoor een opstartbonus inzetten om zich om te scholen of een baan te zoeken. Met onze steun maken ze meer kans op een baan die bij hen past.

Gedeputeerde Peter Kerris bracht vrijdag 16 december 2022 een werkbezoek aan de Arbeidsmarktregio Achterhoek. Bij Leerwerkcentrum WerkRaat en MijnSchool van het Graafschap College in Doetinchem ging hij in gesprek met jongeren op zoek naar een baan of opleiding. De opstartbonus kan daarbij helpen.

Rode loper 

De arbeidsmarktregio Achterhoek legt de rode loper uit om jong talent voor de regio te behouden. Veel jongeren verloren in de COVID-19-crisis hun baan of konden geen stage of leerwerkplek meer vinden. De Achterhoek zette zich met  steun van provincie Gelderland extra in om jongeren van 16 tot 27 jaar om- of bij te scholen en van werk naar werk te begeleiden. 

Opstartbonus

Jongeren konden hiervoor gebruik maken van een opstartbonus van maximaal € 2.500. Ze kunnen die onder andere inzetten voor een opleiding, stage of leerwerkplaats. In de Achterhoek hebben zich 340 jongeren aangemeld voor hulp of ondersteuning, waarvan meer dan de helft zonder startkwalificatie. 140 jongeren gebruikten de opstartbonus. 

 

Talent beter benutten

Met de opstartbonus geven we jongeren een duwtje in de rug op de arbeidsmarkt en een kans op een baan die bij hen past. We hebben alle talent nodig om de vacatures te vullen. En er is heel veel talent in Gelderland!

 

Bron: Provincie Gelderland