Op woensdag 23 januari 2013 is Peter Kerris (27) geïnstalleerd als lid van de PvdA-fractie in de Gelderse Provinciale Staten. Voor een periode van vier maanden vervangt hij Statenlid Anna-Lena Hedin-Penninx, die tijdelijk afscheid neemt wegens zwangerschapsverlof. Peter neemt momenteel als fractievolger zitting in de commissie Mobiliteit, Innovatie en Economie.

Peter woont in Nijmegen, waar hij studeert aan de Lerarenopleiding Geschiedenis van de Radboud Universiteit en is tijdens zijn studie actief geweest in verschillende studentengremia. Hij is geen vreemde in de Gelderse politiek en nam sinds april 2011 zitting in de commissie Algemeen bestuur, Financiën en Welzijn.

“Ons werk ligt niet alleen in het provinciehuis in Arnhem, politiek is juist daarbuiten van belang. Daarom wil ik ook graag in gesprek, met maatschappelijke organisaties, mensen op straat en vooral jongeren.”, aldus Kerris.

Politiek ziet hij als een roeping: “De kring groter maken, mensen een stem geven, dat is mijn opdracht als volksvertegenwoordiger.”

De PvdA-fractie is verheugd Peter als volwaardig Statenlid in hun midden te kunnen verwelkomen. Binnenkort verschijnt op deze site een nadere kennismaking met Peter.

Bron: PvdA Gelderland