De PvdA Gelderland koos zaterdag 29 september op de ledenvergadering Peter Kerris als lijsttrekker. “Het gaat om eerlijk delen. Gelderland en de wereld staan voor grote veranderingen. In 2050 moet al onze energie duurzaam worden opgewekt en mag er geen CO2 meer worden uitgestoten. Maar als we niet opletten gaat dat ten koste van mensen die nu al moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen. Het zijn niet de mensen op de Kwakkenberg in Nijmegen die windmolens in hun achtertuin krijgen. En gewone gezinnen met twee hypotheken hebben niet het geld om een Tesla aan te schaffen. De Partij van de Arbeid staat voor gelijke kansen en eerlijk delen en daar gaan ook de verkiezingen op 20 maart 2019 over. Het gaat om mensen.”

Kerris (33) was in 2015 ook lijsttrekker en de afgelopen vier jaar fractievoorzitter in Provinciale Staten. Hij woont in de gemeente Nijmegen met zijn vrouw en pasgeboren dochter. De kandidaatstellingscommissie en het bestuur van de PvdA Gelderland bevelen Kerris van harte aan als lijsttrekker. Hij heeft zich de afgelopen jaren eerst als lijsttrekker en vervolgens als fractievoorzitter sterk ontwikkeld. Ondanks dat Kerris nog relatief jong is en net vader is, komt hij over als een ervaren en effectief fractievoorzitter. Hij is een verbinder.

Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet op de PvdA thema’s: wonen, energie en duurzaamheid en werk. Peter is bevlogen en idealistisch en kan voor de PvdA de speerpunten binnenhalen.

Bron: PvdA Gelderland