PvdA

Provincie maakt te weinig tempo met rondweg Wageningen

ARNHEM/ WAGENINGEN – Omdat het in Wageningen allemaal veel te langzaam ging met de plannen voor een rondweg of een halve rondweg, nam de provincie Gelderland het werk vorig jaar over. Maar woensdagmiddag moest gedeputeerde Conny Bieze schoorvoetend bekennen dat het ook de provincie niet lukt tempo te maken. De eerste vertraging is al opgelopen. Bieze hoopt dat ze die nog kan inlopen.

Gelderland nam het werk ook over omdat de Wageningse raad een variant voor ogen had die over de campus van de Wageningen Universiteit (WUR) liep. En dat kan niet, vinden ze in het provinciehuis: de ontwikkeling van het bedrijfsleven rondom de WUR is voor Gelderland de kip met de gouden eieren. 

De provincie studeert nu op een variant rond de campus. Woensdagmiddag werd in het provinciehuis de voortgang besproken. Actiegroepen en bewoners uit Wageningen spraken daar hun verzet tegen de provinciale koers uit. Eerder hadden al 4.000 mensen een protestpetitie ondertekend en dienden 139 personen en instanties een zienswijze tegen het plan in. GroenLinks en PvdA vinden de vertraging zorgwekkend. ,,Heeft de provincie zichzelf in de voet geschoten?’’, vroeg GroenLinkser Wouter Witteveen. 

Mogelijk komt er nog meer vertraging. De provincie gaat er voorlopig vanuit dat ze zelf 14 miljoen euro betaalt en dat de gemeente 6 miljoen betaalt. De gemeente schreef de provincie echter dat die 6 miljoen nog niet zo zeker is. PvdA’er Peter Kerris liet weten dat hij zich niet kan voorstellen dat de provincie dat bedrag zelf op tafel gaat leggen. Bieze zei dat ze binnenkort eens gaat kennismaken met het nieuwe college van burgemeester en wethouders. 

Bron: de Gelderlander