PvdA

‘PVV met opruiing grens over’

NIJMEGEN – De felheid waarmee de Gelderse PVV de noodopvang in Heumensoord bejegent, neemt toe. Het schiet onder andere de Gelderse PvdA-fractievoorzitter Peter Kerris in het verkeerde keelgat.

Met name Marjolein Faber, fractievoorzitter van de Gelderse PVV èn leider van de fractie in de Eerste Kamer, gaat fel te keer op onder andere Twitter. Mede daardoor zag de leiding van zorgcentrum Boszicht in Nijmegen deze week af van een kookclubje. Daarin zouden vluchtelingen uit de Nijmeegse noodopvang en vrijwilligers samen koken in de keuken van Boszicht.

Hoofddoek

“De PVV valt nu openlijk vrijwilligers en caissières aan”, zegt Kerris. Met dat laatste doelt hij op een tweet zondag van PVV-Statenlid Eric Venema, die zich beklaagt over het feit dat hij bij de Albert Heijn werd geholpen door een caissière met een hoofddoek.

Opruiing

“De PVV overschrijdt hiermee een grens. Dit is in mijn ogen opruiing”, zegt Kerris. “Ik snap dat mensen zich zorgen maken over hoe we zo veel mensen een plek gaan geven in Nederland. Ik maak me daar ook zorgen over. Maar laten we daar over praten en elkaar met respect blijven behandelen.”

Marjolein Faber was dinsdag niet bereikbaar voor een reactie.

Bron: de Gelderlander