Nu door de COVID-crisis meer mensen hun baan dreigen te verliezen is het van belang om te kunnen werken aan een andere toekomst. Stages en leerwerkplekken, én regionale werk-naar werk-trajecten kunnen werkzoekenden daarbij helpen.

Provincie Gelderland zet € 4 miljoen in om dit mogelijk te maken. Het geld gaat naar de 6 arbeidsmarktregio’s. Daarin werken gemeenten, UWV en bedrijfsleven samen. Zij hebben actieplannen opgezet om leerwerkplekken, stages en banen te realiseren. Een bijkomend doel is om werkzoekenden, waar mogelijk, naar sectoren te leiden die een groot personeelstekort hebben, zoals de techniek en zorg. De investering van de provincie zal naar eerste inschatting in 1,5 jaar leiden tot zo’n 2.500 werk- en stageplaatsingen.

Gedeputeerde Peter Kerris: ‘samen met de arbeidsregio’s geven we mensen in de Covid crisis weer een kans op een baan die bij hun past’. 

Gelderse aanpak COVID-19

Provincie Gelderland werkt eraan om de Gelderse economie en samenleving uit de crisis als gevolg van Covid-19 te helpen. Dat doet de provincie in deze fase van de crisis met een bedrag van € 50 miljoen. Daarnaast werkt provincie Gelderland aan een herstelmaatregelen om alle sectoren en organisaties die van groot belang zijn voor Gelderland te ondersteunen.

Bron: Provincie Gelderland