Wethouder Hartman na ondertekening: ‘Woondeal helpt bij versnellen woningbouw West Betuwe’

REGIO • Deze week zetten minister Hugo de Jonge, gedeputeerde Peter Kerris (Gelderland) en de gemeentelijke bestuurders hun handtekening onder zes woondeals: Regio Foodvalley, Achterhoek, Stedendriehoek, Groene Metropoolregio, Noord-Veluwe en Rivierenland. Wethouder Jacoline Hartman was hierbij aanwezig vanwege de Woondeal voor Rivierenland en in het bijzonder gemeente West Betuwe.  

 

Rol van flexwoningen

Volgens de gemeente betekent de Woondeal dat woningbouw versnelt kan worden en woningen gerealiseerd kunnen worden in alle kernen met een focus op betaalbare koop- en huurwoningen. Voor veel kernen in West Betuwe liggen plannen klaar, of wordt in ieder geval gesproken over woningbouw. De Woondeal Rivierenland helpt volgens wethouder Hartman bij het realiseren van deze plannen: “Flexwoningen spelen bij het versnellen van woningbouw een cruciale rol: deze noodzaak is vandaag aan minister Hugo de Jonge meegegeven.” 

Sleutelprojecten De Plantage en woningbouw Beesd

In de Woondeal  gaat de gemeente we uit van de realisatie van ongeveer 13.000 woningen in de periode 2022 tot en met 2030 voor de regio Rivierenland. Er zijn zeven sleutelprojecten aangewezen die noodzakelijk zijn voor de realisatie en versnelling van deze 13.000 woningen. Twee van deze projecten liggen in West Betuwe: De Plantage in Meteren en woningbouw in Beesd. 

 

Bron: Het Kontact